6 Липня 2023
Новини

У Львові під час нічного обстрілу щонайменше 10 укриттів були зачинені

У Львові під час нічного обстрілу щонайменше 10 укриттів були зачинені
Інформацію про щонайменше 10 зачинених укриттів у Львові під час нічного обстрілу отримало Міністерство внутрішніх справ України.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Поліція Львівщини відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України — залишення в небезпеці. 

«Обурлива ситуація. Стільки уваги, вимог, суворих рішень. А висновки деякими відповідальними особами так і не зроблені [...] Винні мають бути притягнені до відповідальності», — зазначив Клименко.

Нагадаємо, на тлі повітряної тривоги та нічної атаки по Львівщині у соцмережах з'явилися повідомлення, що люди не можуть потрапити у сховища Львова.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що після початку тривоги мешканець будинку, відповідальний за укриття, має вийти з квартири та відчинити його.

«Якщо ви будете робити фотофіксацію у час тривоги, то так, ви будете мати певну частину укриттів закритих. Треба почекати декілька хвилин, поки люди спустяться з будинку, його відкриють», — сказав Садовий.

Він також зазначив, що під час повітряної тривоги уночі 6 липня в укритті біля постраждалого будинку було лише 5 людей, а більшість мешканців проігнорували сигнал тривоги.

«Я можу озвучити факт: Стрийська, 66 — є велике укриття. Там було 5 людей. Будинок, який був уражений, — більшість мешканців не пішли в укриття. Це є проблема», — сказав Садовий.

Він додав, що «деякі укриття не є ідеальними, але вони є та у робочому стані».

Нагадаємо, в ніч проти 6 липня російські війська обстріляли ракетами Львів, пошкодивши багатоквартирний будинок. Наразі відомо про 4 загиблих та 37 постраждалих людей. Рятувальники продовжують розбирати завали.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що ця нічна атака стала найбільшою атакою на цивільну інфраструктуру Львова від початку повномасштабного вторгнення. У Львові оголосили дводенну жалобу в пам’ять про загиблих.

Наразі близько 50 помешкань непридатні для проживання, мешканців забезпечують тимчасовим житлом у гуртожитках або інших помешканнях. Близько 35 будинків зазнали серйозних пошкоджень, також постраждали школи, гуртожиток «Львівської політехніки», офісне приміщення, автівки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: львів, війна з Росією
В тему