19 Червня 2023
Новини

У Києві прикордонники передали попа упц мп СБУ: що виявили

У Києві прикордонники передали попа упц мп СБУ: що виявили

Ще одного прихильника "руского міра" серед церковників упц мп виявили прикордонники та передали його для перевірки в СБУ.

Про це повідомила Держприкордонслужба.

Повідомляється, що днями вкотре на в'їзді в Київ прикордонники зупинили для перевірки священника упц мп (уродженець столиці 1980 року народження).

У мобільному телефоні клірика виявили проросійський контент. А саме – в одній з російських соцмереж були пости проросійського характеру.

Також у Facebook чоловік підписаний на низку російських сторінок, зокрема на сторінку диктатора рф путіна, та експрезидента України Януковича.

Крім цього, з перевірки листувань в одному з месенджерів стало відомо, що священник неодноразово здійснював грошові перекази на рахунки у рф і навіть на молитву кидав додатково 100 гривень за курсом рубля, розповідають прикордонники.

Під час перевірки у відкритих джерелах інформації відносно цього священника з’ясувалося, що чоловік закликав до зриву мобілізації до лав ЗСУ, у 2015 році закликав українців ухилятися від військової служби, посилаючись на заповідь "Не вбий", поширював брехливу інформацію про Революцію гідності тощо. Наразі цю особу прикордонники передали співробітникам СБУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, сбу
В тему