19 Червня 2023
Новини

СБУ затримали працівника «Укрзалізниці»: був агентом рф і хотів підірвати залізницю

СБУ затримали працівника «Укрзалізниці»: був агентом рф і хотів підірвати залізницю

На Дніпропетровщині затримали працівника "Укрзалізниці", який хотів підірвали залізницю та передавав російському Генштабу інформацію про маршрути перевезення іноземної техніки.

Про це інформує пресслужба Служби безпеки України та пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.

За інформацією слідства, на початку цього року жителя міста Павлоград, який працював в "Укрзалізниці", завербував співробітник російської воєнної розвідки.

СБУ повідомляє, що зрадник збирав інформацію про залізничні маршрути перевезення та місця розвантаження іноземної військової техніки ЗСУ, яка задіяна у контрнаступальних операціях українських військ. Крім того, він фіксував координати залізничних станцій і мостів, через які йде передислокація важкого озброєння і боєприпасів Сил оборони.

Для виконання завдань агресора чоловік детально знімав об’єкти на телефон під час робочих виїздів потягом. Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для проведення повітряних ударів по регіону. Також росіяни розглядали "варіант диверсії" на об’єктах УЗ за участю завербованого агента.

За інформацією СБУ, агресор планував зірвати поставки пального, зброї та боєприпасів для ЗСУ на південно-східному фронті.

Українська спецслужба викрила російського агента, його затримали. Під час обшуку за місцем проживання в нього виявили гранати Ф-1 та РГД-5, карабін, велику кількість набоїв до стрілецької зброї та димові шашки.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дніпро, укрзалізниця, сбу, війна з Росією
В тему