8 Червня 2023
Новини

У Києві під стінами ООН - протести

У Києві під стінами ООН - протести
У Києві під будівлю представництва Організації Об?єднаних Націй з плакатами «Геть росію з ООН», а також вигуками «Useless» («бездіяльність») понад сотня людей вийшли на протест.

Про це повідомили у соцмережах та у ЗМІ, зокрема видання «РБК-Україна».

Причина у тому, що вже на другу добу після підриву російськими терористами Каховської ГЕС в ООН фактично ніяк не відреагували на інцидент. Зокрема, ООН не відповіла на запити України щодо допомоги постраждалим унаслідок катастрофи.

Як пишуть у соцмережах, учасники скандують «Ганьба» і «Геть росію з ООН». Вони також скинули російськомовні книжки біля входу до Офісу ООН.

До слова, масові заходи під час воєнного стану можливі лише за виключних обставин і тільки за умови їх письмового погодження, повідомляла у липні 2022 року пресслужба Київської обласної військової адміністрації (КОВА).

«Організація мирних зборів, мітингів, походів та демонстрацій, а також спортивних, освітніх, культурно-просвітницьких, релігійних, розважальних і видовищних масових заходів можлива лише за виключних обставин і тільки за умови їх письмового погодження», — зазначали у повідомленні.

Для цього організаторам заходів необхідно звертатися за погодженням до виконавчих органів міських, селищних і сільських рад не пізніше, як за 5 робочих днів до дня проведення заходу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, війна з Росією, оон
В тему