8 Червня 2023
Новини

На Херсонщині врятували сім’ю, якій військові передавали воду дроном

На Херсонщині врятували сім’ю, якій військові передавали воду дроном

Сім’ю, яка рятувалася від води на даху будинку після підриву Каховської ГЕС, вдалося врятувати з тимчасово окупованого Лівобережжя Херсонщини.

Жінка та двоє дітей опинилися на даху затопленого будинку у дачному кооперативі "Чайки-2", який розташовується неподалік від Олешок і тривалий час перебуває у сірій зоні. Українські військові передавали їм воду дроном – а тепер стало відомо, що людей вдалося врятувати, - повідомляє Hromadske. 

Зараз мама з дітьми у Херсоні.

Раніше військові 406 бригади записали відео з дрона, як на даху затопленого будинку ховаються люди. На кадрах видно, що сім'я помітила дрон і хлопчик склав руки, благаючи, щоб їх врятували. Бійці передали інформацію про сім’ю рятувальникам.

Нагадаємо, 6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС, підтопивши 29 населених пунктів Херсонщини. В окупованих Олешках уже є перші загиблі від підтоплення. Скільки людей загинули – наразі невідомо, повідомив мер Євген Рищук.

За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, з Херсонщини наразі евакуювали 1894 особи. А російські загарбники не рятують людей, яких затопило у тимчасово окупованих населених пунктах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією, Відео T1.ua
В тему