7 Червня 2023
Новини

Руйнування Каховської ГЕС: показали супутникові фото

Руйнування Каховської ГЕС: показали супутникові фото

Після того, як окупанти зруйнували греблю Каховської гідроелектростанції, через супутникові знімки показали масштаби повені в Херсонській області.

Нові фото компанії Maxar Technologies опублікували The Guardian та BBC. Вони показують, що увечері 6 червня дамба та її гідротехнічні споруди опинилися практично повністю затоплені, - пише Слово і Діло.

У компанії Maxar зазначили, що супутникові знімки охоплюють понад 2500 кв. км площі між Новою Каховкою та гирлом Дніпра у місці його впадання у Чорне море.

Нагадаємо, окупанти в ніч проти 6 червня підірвали Каховську ГЕС. Як заявив президент Володимир Зеленський, об'єкт замінували ще минулого року. Станція повністю зруйнована та відновленню не підлягає. В Укргідроенерго повідомили, що після деокупації півдня збудують на її місці нову Каховську ГЕС, вже є попередня оцінка вартості.

Україна має намір звертатися до Міжнародного кримінального суду через підрив ГЕС. Крім того, вчора відбулося екстрене засідання Ради безпеки ООН. У ході нього представник США нагадав росії, що вона у міжнародних домовленостях зобов'язалася не атакувати греблі та інші подібні об'єкти інфраструктури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, херсон
В тему