8 Червня 2023
Новини

У Львові в межах гуманітарного коридору можуть відкрити аеропорт

У Львові в межах гуманітарного коридору можуть відкрити аеропорт

Свою діяльність може відновити Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького.

Про це заявив керівник Львівської ОВА Максим Козицький після підписання програми ЄС "Механізм "Сполучення Європи" віце-прем'єром Олександром Кубраковим та комісаром ЄС з питань транспорту Адіною Велян, пише "Укрінформ".

"Ми обговорили можливість відкриття львівського аеропорту. Це одна з важливих речей, яку ми дуже чекаємо. Ми надіємося, що оскільки наразі є зерновий коридор, може бути і гуманітарний, забезпечений ЄС", - додав Козицький.

Він додав, що завдяки програмі від ЄС збільшать кількість пунктів пропуску в області, а також покращать автомобільну та залізничну інфраструктуру.

Нагадаємо, український віцепрем’єр-міністр Олександр Кубраков і сврокомісарка з питань транспорту Адіна Велян у вівторок у Львові підписали угоду про участь України у програмі ЄС "Механізм "Сполучення Європи" (Connecting Europe Facility, CEF).

Угода дозволить українським підприємства подавати заявки на фінансування від ЄС для проєктів, які становлять спільний інтерес у транспортній, енергетичній та цифровій сферах і покращуватимуть сполучення України з її сусідами з ЄС.

Загальний бюджет фонду на 2021-2027 роки перевищив 33 мільярди євро, наразі там залишилось близько 21 млрд євро.

Фінансування проєктів у межах CEF передбачає, що половину вартості компенсує країна-заявниця за рахунок власних джерел чи міжнародних фінансових організацій, а 50% фінансування забезпечується програмою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, аеропорти, війна з Росією
В тему