5 Червня 2023
Новини

Кепутата Київради Трубіцина ВАКС оголосив в розшук

Кепутата Київради Трубіцина ВАКС оголосив в розшук

Депутата Київської міської ради від «Слуги народу» Владислава Трубіцина Вищий антикорупційний суд оголосив в міжнародний розшук, бо він переховується за кордоном.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«5 червня 2023 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення в міжнародний розшук депутата Київської міськради, обвинуваченого в одержанні 1,39 млн грн неправомірної вигоди. Суд зважив на системні неявки обвинуваченого у судові засідання і наявність підтвердженої інформації про перетин кордону указаною особою та задовольнив клопотання у повному обсязі», – інформує САП.

Клопотання щодо звернення в дохід держави застави у розмірі 9,88 млн грн та щодо обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою буде розглянуто 12 червня.

Нагадаємо, кілька днів тому ЗМІ повідомили, що Трубіцин зміг перетнути державний кордон України на підставі листа від Буданова. У ньому глава ГУР просив посприяти «безперешкодному перетину кордону» для виїзду у відрядження у період з 28 січня по 25 травня 2023 року п'ятьом особам, зокрема Трубіцину. З'ясувалося, що про виїзд депутата просили Сили спеціальних операцій.

Депутата звинувачують у організації корупційної схеми. За версією слідства, Трубіцин у змові з наближеними особами та посадовими особами комунальних підприємств організували схему, в рамках якої отримували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. Раніше повідомлялося, що САП просить оголосити Трубіцина у розшук, а його заставу – стягнути до бюджету.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, депутати
В тему