26 Травня 2023
Новини

Орендована квартира Констанкевич за 2, 5 млн грн: апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок

Орендована квартира Констанкевич за 2, 5 млн грн: апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок

Підготовку до розгляду скарги на вирок, яким визнали винуватою в брехні в декларації народну депутатку Ірину Констанкевич, завершила Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду.

Їй призначили покаранням 44 200 грн штрафу та заборонили протягом одного року обіймати певні посади. Таке рішення 19 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду. Призначити апеляційний розгляд за апеляційними скаргами обвинуваченої (Ірини Констанкевич – ред.) та її захисника адвоката на вирок Вищого антикорупційного суду від 30.03.2023, у відкритому судовому засіданні в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду о 10:00 06.06.2023», – йдеться в рішенні.

Як відомо, суд визнав винуватою нардепку Констанкевич. Їй призначили покарання у виді 44 200 грн штрафу та заборонили протягом 1 року обіймати певні посади і займатися діяльністю, пов'язаною із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом нардепкам Ірині Констанкевич та Маргариті Шол. За версією слідства, вони не вказали орендовані квартири в Печерському районі Києва вартість 2,5 і 5 млн грн відповідно.

Як встановило НАЗК, нардепка Констанкевич не вказала у декларації квартиру в Києві, яка була в неї в оренді на підставі договорів від 29 і 31 серпня 2019 року та 30 листопада 2020 року. Сама депутат пояснила, що нібито користувалася цією квартирою періодично протягом 2020 року менше 183 днів і лише під час виконання депутатських повноважень.

Однак НАЗК це пояснення не врахувало. У Нацагентстві зазначили, що депутатка навіть отримувала компенсацію з державного бюджету за оренду цієї квартири.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ірина констанкевич, суд
В тему