23 Травня 2023
Новини

Волинські правоохоронці викрили схему постачання в росію унікальних запчастин до техніки

Волинські правоохоронці викрили схему постачання в росію унікальних запчастин до техніки

До кримінальної відповідальності притягнули українського підприємця, який здійснював пособництво провадженню господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором (ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Про це інформує прокуратура області.

За даними слідства, керівник підприємства у Києві та директор волинської компанії, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів спецтехніки, розробили та реалізували тіньову схему продажу до росії стратегічно важливої продукції, яка може використовуватись в оборонно-промисловому комплексі рф.

Упродовж лютого-липня 2022 року, задіявши фірму-посередника на території Євросоюзу, ділки нелегально експортували майже 200 тис одиниць критично важливих виробів.

Наразі суд визнав керівника столичного підприємства, який сприяв реалізації злочинних оборудок, винуватим у вчиненні злочину та призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі зі встановленням однорічного іспитового строку та позбавленням на 10 років права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій.

У кримінальному провадженні щодо керівника волинського підприємства-виробника тривають слідчі дії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, прокуратура, війна з Росією
В тему

Останні матеріали