23 Травня 2023
Новини

«Припинення вогню не є справедливим і тривалим миром для України», - Сунак

«Припинення вогню не є справедливим і тривалим миром для України», - Сунак

"Абсолютно неправильними" є спроби заморозити війну в Україні на тому етапі, на якому вона перебуває.

Вони повинні бути припинені. Про це заявив прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Evening Standard.

Виступаючи у парламенті, Сунак відповідав колишньому лідеру лейбористів Джеремі Корбіну, який закликав до припинення вогню в Україні. Він закликав Британію підтримати міжнародні заклики до припинення бойових дій в Україні.

"Прем'єр-міністр має рацію, що припинення вогню – це не мир, але будь-який мирний процес повинен починатися з припинення вогню, інакше ця війна продовжуватиметься і ставатиме все гіршою і гіршою", – сказав Корбін.

Сунак відповів, що не може погодитися з ним. 

"Припинення вогню не є справедливим і тривалим миром для України. росія здійснила незаконне і неспровоковане вторгнення. Вона вчинила жахливі воєнні злочини, і правильною і єдиною відповіддю на це є виведення росією її військ з України, а всі плани, що маскуються під мирні плани, які насправді є спробами просто заморозити конфлікт там, де він є, є абсолютно неправильними, і вони повинні бути відкинуті", – заявив Сунак.

Він також підкреслив, що інші країни погодилися з принципом "справедливого і тривалого миру", який базується на статуті ООН, територіальній цілісності та суверенітеті.

"Ми будемо продовжувати гарантувати, щоб мир в Україні був таким, на який вона заслуговує, який є справді справедливим і тривалим", – додав Сунак.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що посередництво між Україною та росією в питаннях завершення повномасштабної війни і мирного врегулювання є прийнятним лише тоді, якщо воно відповідає двом "основоположним принципам".

Кулеба також застеріг від появи мирних планів для України "мов грибів після дощу".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: великобританія, війна з Росією
В тему