23 Травня 2023
Новини

Справа щодо ексголови Верховного суду: вилучили ще пів мільйона доларів

Справа щодо ексголови Верховного суду: вилучили ще пів мільйона доларів

Майже пів мільйона доларів додатково вилучили 22 травня під час обшуку в справі ексголови Верховного суду Всеволода Князєва.

Про це інформує пресслужба НАБУ.

"НАБУ і САП під час обшуку вилучили велику суму готівки у майже пів мільйона доларів США, сховану учасниками злочину у справі за підозрою Голови Верховного Суду. Наразі НАБУ і САП досліджують джерело походження і приналежність цих коштів", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що обшук провели 22 травня у межах досудового розслідування отримання 2,7 млн дол. головою ВС і адвокатом. Гроші передавали Князєву в обмін на рішення на користь одного з українських бізнесменів.

Нагадаємо, 15 травня детективи НАБУ затримали голову українського Верховного суду Всеволода Князєва нібито при отриманні хабаря у майже 3 млн доларів ($2,7 млн) і провели обшуки в інших суддів ВС. Пресслужба Костянтина Жеваго стверджує, що він не має жодного відношення до дачі хабаря голові чи суддям Верховного суду.

Суд арештував до 14 липня ексголову Верховного суду Всеволода Князєва із можливістю внесення застави у 107 мільйонів 360 тисяч гривень, він планує оскаржувати рішення. Підозрюваного адвоката Олега Горецького суд відправив під варту на два місяці з можливістю внесення застави у 80 мільйонів гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, Корупція, гроші, набу
В тему