19 Травня 2023
Новини

У Грузії приземлився російський літак: йдуть протести

У Грузії приземлився російський літак: йдуть протести

У міжнародному аеропорту Тбілісі 19 травня приземлився російський літак авіакомпанії Азимут.

Про це повідомляє Formulanews та Радіо Свобода. Зазначається, що це перший рейс з Москви після зняття обмежень на польоти.

Першим рейсом прибуло близько 70 осіб. Літак може вмістити до 100 пасажирів, тобто 70 відсотків квитків продали на перший рейс.

Також ця авіакомпанія вже продала квитки на перший рейс Тбілісі – москва. З Грузії прилетять 55 пасажирів. Водночас в аеропорту проходить акція протесту. Учасники вимагають скасувати рейси до рф.

Відомо, що поліція вже затримала щонайменше 6 осіб. За інформацією ЗМІ, правоохоронці затримали членів «Руху за час», членів «Партії Гірчі – Більше свободи», а також політика Левана Тархнішвілі. Крім них, затримана ще одна людина. Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі у Twitter закликала заборонити авіасполучання з рф.

«Незважаючи на спротив грузинського народу, росія приземлилася своїм небажаним літаком у Тбілісі», – написала вона. Також понад 100 організацій закликають уряд припинити саботувати статус кандидата та відмовитися від прямих рейсів до росії.

Нагадаємо, російські авіакомпанії почали отримувати дозвіл на виконання прямих рейсів до Грузії починаючи з 17 травня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: грузія, акція протесту
В тему