18 Травня 2023
Новини

У ЗРК Patriot пошкоджено два компоненти: що відомо

У ЗРК Patriot пошкоджено два компоненти: що відомо

Під час ракетної атаки росіян 16 травня пошкодили два компоненти зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела, - пише УП.

"російський обстріл, який складався з гіперзвукових ракет "Кинджал", крилатих ракет "Калібр" та інших боєприпасів, пошкодив генератор батареї Patriot і частину електроніки системи", - йдеться в повідомленні.

За словами трьох інших американських чиновників, пошкодження були мінімальними, а один з них назвав їх "незначними". За словами одного з чиновників, система залишалася функціональною протягом всієї атаки і залишається в мережі. США направили інспекторів для перевірки системи, після того, як повідомили, що систему, схоже, пошкодили.

Американські чиновники все ще оцінюють, як саме були пошкоджені компоненти ЗРК, оскільки не схоже, що будь-який з компонентів зазнав прямого попадання російської ракети "Кинжал" або іншого боєприпасу. Однією з версій є те, що уламки падаючої ракети пошкодили компоненти Patriot, але офіційні особи розглядають й інші варіанти.

Нагадаємо, в Міноборони росії раніше заявляли, що 16 травня нібито "високоточним ударом" "Кинджалу" у Києві вразили Patriot. У Повітряних силах України на це відповіли, що Patriot неможливо знищити одним ударом, навіть якщо це ракета "Кинджал".

В ЗСУ додали, що, навпаки, це "Патріоти" збили 6 "Кинджалів" під Києвом 16 травня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, київ
В тему