17 Травня 2023
Новини

Вбивство Каті Гандзюк: суд оголосить вирок після 20 червня

Вбивство Каті Гандзюк: суд оголосить вирок після 20 червня

У справі нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк після 20 червня оголосить вирок Дніпровський суд Києва.

Точний час суддя повідомить додатково. Про це інформує журналістка УП із залу суду.

17 травня відбулося останнє судове засідання у справі Гандзюк. Обвинувачений замовник нападу Владислав Мангер та ймовірний організатор Олексій Левін (Москаленко) виголосили останнє слово. Вони заперечили свою причетність до злочину.

"Потрібно щось казати, але я скажу лише одне речення. Я цього не робив", - сказав Мангер.

Левін зазначив, що найголовніше в суді він вже сказав, але дуже важливо було б допитати ще 3-4 свідків. Окрім цього, він запевнив, що не має стосунку до нападу і просив найменшого покарання – 2-3 роки. 

"10 років — це забагато. Я не маю жодного стосунку до цієї справи. Сиджу, тому що я, так би мовити, добра людина. Не зміг там промовчати, там промовчати. Десь переграли мене, перехитрили, сам винний — відповідай. Я своїх ніколи не кидаю. На той момент він (засуджений організатор нападу Сергій Торбін — ред.) був для мене своїм. Але якби він мені сказав правду (про кислоту – ред.) я б не дав (гроші —  ред.). Тому що це свавілля, а на свавілля я б ніколи не пішов", - сказав Левін.

Також він зазначив, що йому нібито пропонували свободу в обмін на свідчення проти Мангера. 

"Я не можу ходити на свободі, дивитися на себе в дзеркало, вести під руку дружину, захищати її після того, як я облив жінку кислотою. Це неможливо. Я не маю до цього відношення. Я не проміняю свої принципи на свободу. Тут ні до чого Мангер і я б не дав цього зробити, якби знав. Мене вчили захищати жінок і справедливість", - додав Левін. 

Як повідомила суддя-спікер, у матеріалах справи близько двохсот томів, близько 70 – письмові докази. Окрім цього, ще наявні протоколи допитів свідків та скарги захисників обвинувачених.

Прокуратура просить 10 років ув'язнення для обвинувачених організатора й замовника нападу на Катерину Гандзюк Олексія Левіна (Москаленка) та Владислава Мангера. 

Нагадаємо, 31 липня 2018 року херсонську активістку та радницю міського голови Катерину Гандзюк облили кислотою. За  4 місяці вона померла в лікарні. Спершу поліція кваліфікувала злочин як хуліганство, а потім назвала умисним вбивством. 

Вирок у справі отримало 6 осіб: виконавці Микита Грабчук, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, організатор Сергій Торбін та помічник депутата Миколи Паламарчука Ігоря Павловського. Останнього засудили за приховування злочину. 

Суд над обвинуваченими Владиславом Мангером та Олексієм Левіним триває більше трьох років. Вони заперечують свою вину.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вбивство, суд
В тему