17 Травня 2023
Новини

В Україну з росії повернули 6-річну дівчинку, батьки якої були у полоні

В Україну з росії повернули 6-річну дівчинку, батьки якої були у полоні
Шестирічну дівчинку, батьки якої захищали Маріуполь і були у російському полоні, змогли з росії повернути в Україну.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Батьки 6-річної Анни-Марії — військові, які потрапили у полон під час оборони рідного Маріуполя і перебували там тривалий час. Після визволення мати дівчинки звернулася до Офісу омбудсмена з проханням допомогти їй повернути доньку.

Зрештою це вдалося зробити завдяки взаємодії омбудсменів України та рф. Тепер родина возз'єдналася та перебуває у повному складі.

До слова, Національне інформаційне бюро при Міністерстві реінтеграції України 28 березня повідомило, що наразі незаконно депортованими вважаються понад 19 тисяч українських дітей.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента росії володимира путіна та уповноваженої зі справ дітей росії марії львової-бєлової. Їх підозрюють у незаконному вивезенні українських дітей з окупованих територій до росії.

Міністерство закликає: якщо вам стало відомо про незаконну депортацію дитини, повідомте про це на цілодобову гарячу лінію Національного інформаційного бюро — 16-48 та (044) 287-81-65 — або за допомогою чат-ботів у Telegram і Viber.

Також у разі депортації дитини можна заповнити онлайн-форму заяви «Повідомити про зникнення/депортацію/примусове переміщення дитини» на сайті «Діти війни».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією, полон, діти
В тему