17 Травня 2023
Новини

На бахмутському напрямку захисники відвоювали ще 500 метрів

На бахмутському напрямку захисники відвоювали ще 500 метрів

На бахмутському напрямку українські захисники просунулися вперед на відстань до 500 метрів.

Про це повідомив речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий в етері телеканалу "FreeДом", передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, минула доба не стала винятком в успіхах українських сил: вдалося просунутися на різних ділянках бахмутського напрямку до 500 метрів, звільняючи українську територію.

"456 разів ворог обстріляв із різних калібрів і різних типів артилерії та РСЗВ наші позиції, тим самим підтвердивши, що ні про який "снарядний голод" не може бути й мови, на жаль. 25 бойових зіткнень відбулося на цьому напрямку і 12 авіанальотів. 107 окупантів знищено, 153 дістали поранення", - сказав Череватий.

Крім того, продовжив Череватий, знищили бронетехніку противника: бойову машину піхоти, бойову машину десанту, 6 гармат Д-30, дві станції радіоелектронної боротьби, 3 безпілотні літальні апарати (2 "Орлан-10" і 1 Zala) і 4 дрони-камікадзе.

Речник підтвердив слова командувача Сухопутних військ Олександра Сирського про те, що бойовики "ПВК Вагнер" "залізли в Бахмут, як щури в мишоловку". За його словами, окупанти розуміють, що вже нічого не можуть змінити, але не полишають спроб взяти місто.

"І водночас розуміють, що поступово ініціатива переходить до нас. Не маючи великої кількості резервів, не маючи переваги в техніці та особовому складі над ворогом, тим не менш, ми б'ємо його, проводимо вдалу оборонну операцію і час від часу атакуємо ворога на флангах", - додав Череватий.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що набахмутському напрямку захисники звільнили майже 20 квадратних кілометрів, а в самому місті тривають запеклі бої – там ворог дещо просувається.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, війна з Росією
В тему