15 Травня 2023
Новини

У Британії навчатимуть українських пілотів на західних винищувачах

У Британії навчатимуть українських пілотів на західних винищувачах
Для українських пілотів Велика Британія влітку розпочне навчальну програму, аби вони отримали базову підготовку з використання західної авіації.

Про це повідомляє уряд Великої Британії, - пише hromadske.

Ще у лютому прем'єр-міністр Ріші Сунак оголосив, що Лондон розробить нову навчальну програму для українських пілотів, щоб підтримати їхнє прагнення «створити нові українські військово-повітряних сили на літаках F-16 за стандартами НАТО».

Велика Британія адаптує програму, за якою навчаються британські пілоти, для українців, щоб вони могли використовувати західні літаки.

«Ця підготовка йде пліч-о-пліч із зусиллями Сполученого Королівства щодо співпраці з іншими країнами щодо забезпечення літаків-винищувачів F16, які хоче Україна», — йдеться у заяві.

Загалом Велика Британія вже провела навчання 15 тисяч українських військових. Також Лондон оголосив, що надішле Україні сотні нових ударних безпілотників з дальністю у понад 200 кілометрів. Їх доставлять протягом найближчих місяців.

Минулого тижня Велика Британія оголосила про надсилання Україні далекобійних ракет Storm Shadow. Її дальність польоту понад — 250 кілометрів. Це перша країна, яка повідомила про такі постачання. Раніше Україні постачали снаряди із дальністю ураження до 80 км.

Візит Зеленського

Президент Володимир Зеленський зранку 15 травня прибув до Великої Британії. Це його другий візит до країни з початку повномасштабної війни. Перший був 8 лютого.

Він зустрінеться з прем'єр-міністром Ріші Сунаком у резиденції в Чекерсі. Зеленський буде першим світовим лідером, якого прем’єр-міністр прийняв у своїй резиденції. Вони обговорять, зокрема, військову допомогу.

Перед тим Зеленський 13-14 травня відвідав Італію, Німеччину та Францію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: великобританія, війна з Росією
В тему