6 Травня 2023
Новини

У білорусі - ротація військ на кордоні з Україною

У білорусі - ротація військ на кордоні з Україною
У білорусі відбулася чергова ротація підрозділів 103 повітряно-десантної бригади, які виконують завдання з охорони державного кордону з Україною.

Про це повідомляє «Беларускі Гаюн».

Там зазначають, що 28 квітня в Новобілицькому районі Гомеля помітили ешелон із технікою ЗС білорусі. Ешелон рухався в південному напрямку. Відтак 3 травня на станції Зябрівка (Гомельський район) фіксувалося формування ешелону з технікою. Загалом на станції помітили понад 20 БТР 103 повітряно-десантної бригади. Техніку починали вантажити на залізничні платформи. Біля станції також була пожежна машина.

Після того, 4 травня, на станції Орша-Східна помітили ешелон з технікою ЗС білорусі. У складі було 5 пасажирських вагонів, понад 20 БТР, вантажні автомобілі. На техніці були розпізнавальні знаки у вигляді червоного квадрата. Відтак 5 травня приблизно о 11:20-11:40 у Вітебську помітили рух військової колони. Того ж таки дня відбулося й розвантаження ешелону з військовою технікою. Серед техніки помітили вантажні автомобілі МАЗ та ЗІЛ-131. Машини були без реєстраційних номерів.

«Отже, можна констатувати, що з 28 квітня до 5 травня відбулася чергова ротація підрозділів 103-ї овдбр, які охороняють кордон з Україною», — вказує «Беларускі Гаюн».

До слова, попередня подібна ротація відбулася в середині лютого 2023 року. У середньому підрозділи ЗС білорусі перебувають у прикордонних районах по 2-2,5 місяця, після чого відбувається їхня ротація. Попередні ротації ЗС білорусі «Беларускі Гаюн» фіксував також у грудні, жовтні та липні 2022 року. Підрозділи Збройних сил білорусі з початку березня 2022-го забезпечують посилення охорони кордону з Україною.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: білорусь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали