6 Травня 2023
Новини

На росії підірвали авто з пропагандистом Захаром Прилєпіним

На росії підірвали авто з пропагандистом Захаром Прилєпіним
Автівку з російським пропагандистом і письменником Захаром Прилєпіним 6 травня підірвали в Нижньогородській області.

Про це пишуть РБК та «РИА Новости».

Прилєпін їхав на автівці Audi Q7. Внаслідок вибуху водій загинув. Близьке до МВС джерело РБК каже, що Прилєпін важкопоранений — має пошкодження ніг. Водночас губернатор Нижньогородської області Гліб Нікітін та пресслужба пропагандиста кажуть, що з ним нібито все гаразд. Пропагандист повертався до москви з окупованої території Донбасу.

Співрозмовник РБК припускає, що виконавці замаху супроводжували автомобіль Прилєпіна. Автівка вибухнула після того, як той зупинився поїсти. За словами цього співрозмовника, виконавці могли прикріпити вибухівку під капот саме під час зупинки. Каже, що вибух був настільки сильний, що там утворилася вирва.

Відповідальність за підрив автівки Прилєпіна взяв на себе рух «Атеш». Його створили восени 2022 року у Криму. До руху входять українці, росіяни та кримські татари.

В організації казали, що мобілізувалися до російської армії, щоб руйнувати її зсередини. Наприклад, у грудні 2022 року «Атеш» узяв на себе відповідальність за пожежу на базі мобілізованих росіян.

Прилєпін - це російський пропагандист, письменник, політик. Він є членом політради партії «Справедлива росія», а до 2018 року належав до Націонал-більшовицької партії росії. Перебуває в переліку людей, які створюють загрозу нацбезпеці України.

Прилєпін відвідував підконтрольну бойовикам територію Донбасу ще з 2014 року, а також мав там низку «посад». Наприклад, 2015 року він був «радником» ватажка «ДНР» Олександра Захарченка, а 2016-2018-го — «заступником командира батальйону спецпризначенців по роботі з особовим складом армії "ДНР"».

У 2023 році російські ЗМІ заявили, що Прилєпін нібито підписав контракт із росгвардією та пішов воювати проти України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, росія
В тему