4 Травня 2023
Новини

До Львова прибув потяг з Херсона, який обстріляли росіяни

До Львова прибув потяг з Херсона, який обстріляли росіяни
Потяг №109 Херсон — Львів, який 3 травня потрапив під обстріл на вокзалі Херсона, 4 травня о 10:18 хвилина в хвилину за графіком прибув до Львова.

Про це повідомила пресслужба «Укрзалізниці».

«У Херсоні поїзна бригада діяла швидко та чітко, за кілька хвилин до влучання перевела до укриття двох маломобільних пасажирів з евакуаційного вагона», — розповіли у компанії.

Відтак залізничники оперативно відчепили вагон, що палав, від поїзда, здійснили посадку пасажирів і відправилася зі станції з затримкою всього в 14 хвилин, попри хаос і повітряну тривогу.

Там також розповіли, що провідника Романа Романчука, якого поранили під час терористичної атаки росії на вокзал, уже виписали з херсонської лікарні. Він повернувся до рідного Миколаєва. Його стан стабільний.

Як розповіли у коментарі «Радіо Свобода» колеги-провідники Романа, у лікарні його прооперували. У момент обстрілу у вагоні №30 один провідник перебував у купе і не постраждав, а Роман якраз виносив із вагона сміття, коли був поранений.

«Всі пасажири під час обстрілів були у приміщенні вокзалу. Посадка починається за 25-30 хвилин. У потязі було 20 провідників», — розповів начальник потяга Іван Танасюк.

За даними залізничників, один вагон внаслідок обстрілу згорів повністю, інший був частково пошкоджений осколками. Цей поїзд обслуговує миколаївська бригада залізничників.

«Паніка була, звичайно. Ми побігли до вагона, що горів», — розповіла провідниця Надія Бардіна.

Її колега Ольга Зборовська, каже, що провідники знали, що у вагоні, який горів, є їхній колега. Провідниці з першого вагона бігли з вогнегасниками.

«Коли прибігли, Романа вже забрали. Паніка була у всіх, але далі поїдемо, тому що, а хто возитиме людей? Вони (пасажири — ред.) не винні. Військові своїми справами займаються, а ми — своїми», — розповіла провідниця потяга.

Евакуйованих херсонців, які їхали обстріляним потягом, доставили у Хмельницький. До Львова прибула невелика кількість жителів Херсона.

«Те, що ми бачили, — жахіття. Обстріл був по вокзалу. Це дуже страшно, багато побито вікон, є загиблі і поранені у Херсоні. Люди були у крові. Ми все чули у залі очікування», — сказала жителька Херсона Наталія Левкопас.

Нагадаємо, від ранку 3 травня росіяни обстрілювали цивільну інфраструктуру та будинки мирних жителів Херсона й області.

Зокрема, окупанти вдарили з артилерії по гіпермаркету в Херсоні. Постраждали працівники та відвідувачі: щонайменше три людини загинули, ще четверо — отримали поранення, їх шпиталізували до медзакладу.

Також у Херсоні влучили в пасажирський вагон на станції: через це на вокзалі одна людина загинула, ще шестеро — поранені. Крім того, росіяни вбили трьох енергетиків, які виконували аварійно-відновлювальні роботи поблизу села Степанівка.

Також окупанти гатили по Михайлівці, Гаврилівці, Тягинці; у Токарівці на подвір'ї власного будинку загинув 47-річний чоловік, в Іванівці — поранений 61-річний місцевий житель.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: укрзалізниця, львів, херсон, війна з Росією
В тему

Останні матеріали