4 Травня 2023
Новини

Атаки окупантів на Херсонщині: за добу загинула 21 людина, 48 постраждали

Атаки окупантів на Херсонщині: за добу загинула 21 людина, 48 постраждали

На Херсонщині через обстріли окупантів 3 травня загинула 21 людина, ще 48 — постраждали.

росіяни влучили у будівельний магазин, супермаркет, залізничний вокзал та інші цивільні об'єкти. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

«Залізничний вокзал і переїзд, домівка, будівельний магазин, продуктовий супермаркет, автозаправка — знаєте, що об'єднує ці місця? Кривавий слід, який залишає росія своїми снарядами, вбиваючи мирних людей у Херсоні та на Херсонщині», — написав глава держави.

Зеленський висловив співчуття родинам і близьким загиблих та додав, що «світ повинен бачити і знати» злочини росіян.

Нагадаємо, від ранку 3 травня росіяни обстрілюють цивільну інфраструктуру та будинки мирних жителів Херсона й області.

Зокрема, окупанти вдарили з артилерії по гіпермаркету в Херсоні. Постраждали працівники та відвідувачі: щонайменше три людини загинули, ще четверо — отримали поранення, їх шпиталізували до медзакладу.

Також у Херсоні влучили в пасажирський вагон на станції: через це на вокзалі одна людина загинула, ще шестеро — поранені.

Голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін в етері телемарафону зазначив, що станом на вечір 3 травня відомо про 19 загиблих у Херсоні. Крім того, росіяни вбили трьох енергетиків, котрі виконували аварійно-відновлювальні роботи поблизу села Степанівка.

Також окупанти гатили по Михайлівці, Гаврилівці, Тягинці, у Токарівці на подвір'ї власного будинку загинув 47-річний чоловік, в Іванівці — поранений 61-річний місцевий житель.

На Кізомис росіяни скинули три керовані авіабомби. Через атаку вщент зруйновано три житлові будинки та пошкоджено газопровід.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією
В тему