3 Травня 2023
Новини

У Бердянську під час перевірки документів росіяни рвали українські паспорти містян

У Бердянську під час перевірки документів росіяни рвали українські паспорти містян
У Бердянську відомо про два випадки, що росіяни зупиняли мешканців для перевірки документів і рвали їхні українські паспорти, наказавши оформити паспорт рф.

Про це повідомила пресслужба Бердянської МВА.

«Нагадуємо, що на всяк випадок варто зареєструватися в Дії, щоб завжди мати доступ до ваших українських документів. Також не зайвим буде сфотографувати документи та зберегти у хмарному сховищі, або, наприклад, надіславши собі ж на електронну пошту», — йдеться у повідомленні.

Після незаконної анексії Криму росія почала видавати його жителям російські паспорти. Зараз вона продовжує це робити вже на інших окупованих територіях. Майже всі країни-члени ЄС заявили, що не визнають російські паспорти, видані на окупованих територіях.

Генштаб писав, що в окупованій Кремінній Луганської області росіяни на 30% знижують зарплату працівникам «державних підприємств "ЛНР"», які не перебувають у черзі на отримання російського паспорта. 17 березня цього року стало відомо, що в тимчасово захопленому місті Мелітополь Запорізької області мешканці можуть отримувати виплати, тільки якщо мають російські паспорти.

А на окупованій території Херсонської області, як повідомляв Генштаб, росіяни погрожують місцевому населенню незаконним позбавленням волі та насильницькими діями за відсутність російських паспортів.

У квітні окупанти почали погрожувати жителям Херсонщини депортацією та конфіскацією майна, якщо вони до 1 червня не погодяться оформити російський паспорт.

Крім того, президент росії володимир путін підписав указ щодо можливої депортації жителів окупованих територій, які відмовилися від громадянства рф та «створюють загрозу її національній безпеці».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: запоріжжя, документи, війна з Росією
В тему

Останні матеріали