28 Квітня 2023
Новини

Влучання ракети в багатоповерхівку в Умані: 10 загиблих, серед них дитина

Влучання ракети в багатоповерхівку в Умані: 10 загиблих, серед них дитина

В Умані Черкаської області через влучення у житловий будинок російської ракети з-під завалів дістали ще три тіла, нині відомо про 10 загиблих.

Про це повідомили голова Черкаської ОВА Ігор Табурець, голова Офісу президента Андрій Єрмак, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та президент Володимир Зеленський.

"Цього ранку окупанти атакували Черкащину. Маємо два влучання крилатих ракет в Умані: у житловий будинок і складські будівлі", - написав Табурець.

"Умань. Оновлення на 8:30. Четверо загиблих. Трьох дістали з-під завалів. Ще одна людина померла в лікарні. 17 потерпілих. Отримують медичну допомогу", - додав Клименко.

О 9:02 Табурець повідомив, що кількість жертв росіян зросла до 6 осіб. Ще дев'ятеро людей перебувають у лікарні. О 9:27 Клименко повідомив, що уже знайшли 7 загиблих, серед яких дитина.

В Умані на місці влучання російської ракети у житловий будинок працюють служби ДСНС, поліція та медики. Внаслідок влучання ворожої ракети зруйновано під’їзд дев’ятиповерхівки. 

"Рятувальники дістали з-під завалів ще три тіла загиблих. Станом на 10:05 кількість загиблих в Умані зросла до 10. Із 46 квартир під'їзду багатоповерхівки 27 повністю знищені. Наразі проводяться аварійно-рятувальні роботи", — Клименко

Президент Володимир Зеленський повідомив, що унаслідок ракетного удару по Умані пошкоджено близько 10 багатоквартирних будинки. В одному з них знищено цілий під’їзд. Під завалами досі залишаються люди. 

"Цей російський терор має отримати справедливу відповідь від України та світу. І отримає. Кожна така атака, кожне зло проти нашої країни і людей наближає державу-терориста лише до провалу й покарання, а не навпаки, як вони думають. Ми не забудемо жоден злочин, не дамо жодному окупанту уникнути відповідальност", - йдеться в дописі Зеленського.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: черкаси, війна з Росією, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали