26 Квітня 2023
Новини

кремль уникає відкритих репресій – аналітики ISW

кремль уникає відкритих репресій – аналітики ISW

Оскільки побоюються за стабільність режиму російського диктатора володимира путіна, кремль уникає застосування відкритих репресивних заходів.

Про це інформують аналітики Інституту вивчення війни ISW.

В огляді вказують на те, що згідно із зібраними даними, російські ультранаціоналісти продовжують виступати за повернення кремля до сталінських репресій.

Такі настрої свідчать про те, що крайні націоналісти очікують від путіна посилення репресій і повної відданості війні.

Проте, йдеться у звіті, кремль продовжує уникати відкритих репресивних заходів, ймовірно, через побоювання за стабільність путінського режиму.

Відтак, російський уряд відкликав з Державної Думи законопроєкт, який передбачав збільшення податків з 13 до 30 відсотків для росіян, які втекли з країни.

Хоча "російські ультранаціоналісти неодноразово закликали кремль націоналізувати майно, що належить росіянам, які "зрадили" країну, втікши, але кремль, схоже, вагається щодо введення таких непопулярних заходів".

Аналітики наголошують і на тому, що, за оцінками високопосадовців США та ЄС, президент росії володимир путін і надалі не бажатиме вести переговори у відповідь на успішний контрнаступ України.

Ще однією темою аналізу є те, що фінансист групи "Вагнер" Євген Пригожин спростував заяву ISW від 22 квітня про покращення взаємин групи "Вагнер" з російським військовим командуванням напередодні запланованого українського контрнаступу.

Експерти нагадують: раніше ISW оцінював, що російське військове командування могло частково відновити свої напружені відносини з Пригожиним, щоб переконати президента росії володимира путіна припинити наступальні операції напередодні запланованого українського контрнаступу.

Вони помітили, що постійні заяви Пригожина про його неприязнь до російського військового керівництва суперечать зміні риторики Пригожина, а також раптовому надходженню артилерійських боєприпасів після кількох місяців повідомлень про "снарядний голод" у Бахмуті.

Фахівці наголошують: сукупні фактори вказують на те, що Пригожину, попри його заявлену незалежність і гордість, необхідно зберегти прихильність і підтримку кремля і МО рф для продовження своїх операцій.

Основні висновки ISW за 25 квітня:

  • За оцінками високопосадовців США та ЄС, путін і надалі не бажатиме вести переговори у відповідь на успішний контрнаступ України.
  • Український військовий чиновник заявив 25 квітня, що українські сили досягають "вражаючих результатів" у контрбатарейній боротьбі з російськими військами на окупованому росією східному (лівому) березі Дніпра.
  • Пригожин спростував оцінку ISW від 22 квітня про обмежене поліпшення відносин групи "Вагнера" з російським військовим командуванням напередодні запланованого українського контрнаступу.
  • російські ультранаціоналісти продовжують виступати за те, щоб кремль застосував сталінські репресивні заходи.
  • кремль продовжує уникати відкритих репресивних заходів, ймовірно, через побоювання за стабільність путінського режиму.
  • російські правозахисні організації "ОВД-Инфо", "Меморіал" і "Русь сидящая за решеткой" 25 квітня оскаржили в суді російський закон про цензуру, що забороняє дискредитацію російських військових.
  • російські джерела стверджують, що окупаційні війська провели обмежені наземні атаки на лінії Сватове-Крем'янка.
  • Війська рф продовжували здійснювати наземні обстріли в Бахмуті та його околицях, а також уздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк.
  • російські мілблогери продовжували категорично заперечувати, що українські війська зайняли стійкі позиції на східному (лівому) березі Херсонської області.
  • Міністерство оборони росії намагається фінансово стимулювати російських полонених воювати в Україні, пропонуючи їм компенсацію, еквівалентну компенсації російських добровольців.
  • Український центр опору повідомив, що українські партизани підірвали російський військовий блокпост біля Олешків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, володимир путін
В тему