25 Квітня 2023
Новини

На Хмельниччині керівництво лікарні «заробляло» $150 тис щомісячно на фейкових довідках для військовозобов'язаних

На Хмельниччині керівництво лікарні «заробляло» $150 тис щомісячно на фейкових довідках для військовозобов'язаних
У Хмельницькій області фейкові довідки про інвалідність військовозобов'язаним продавало керівництво однієї з лікарень. 

Схема приносила по 150 тисяч доларів щомісяця. Про це повідомила Служба безпеки України.

Йдеться про одну з центральних районних лікарень області. За даними правоохоронців, до схеми причетні керівництво та профільні лікарі. Також залучили шістьох людей, які підшукували потенційних клієнтів.

СБУ з'ясувала, що посадовці оформлювали фіктивні історії захворювання та створювали фейкові довідки про непридатність до військової служби або групу інвалідності. Вартість такої «послуги» становила від 2 до 10 тисяч доларів. Сума залежала від терміновості і кількості фейкових документів, які необхідно виготовити.

Правоохоронці кажуть, що задокументували майже 100 фактів оформлення підробки. Також вони на передачі 4,6 тисячі доларів хабаря затримали голову лікарської комісії медустанови і двох його спільників. Під час обшуків у зловмисників знайшли 7 мільйонів гривень, а також печатки і документацію, які підтверджують факти злочину.

Затриманим повідомили про підозру у зловживанні впливом. За це загрожує від 3 до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна. Правоохоронці розраховують, що суд відправить фігурантів під варту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: хмельницький, війна з Росією
В тему

Останні матеріали