24 Квітня 2023
Новини

Перехід на 12-річну систему шкільної освіти: що кажуть в Міносвіти

Перехід на 12-річну систему шкільної освіти: що кажуть в Міносвіти

Наразі не розглядають прискореного переходу на 12-річну систему шкільної освіти, бо державний стандарт щодо профільної старшої школи тільки розробляють.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки, передає "Інтерфакс-Україна".

"Згідно із законом України "Про освіту" перехід на 12-річну систему шкільної освіти має відбутися у 2027 році - як частина реформи НУШ. Нині експерти тільки працюють над розробленням державного стандарту про профільну старшу школу. Цей документ визначатиме, яким буде навчання у старших класах. Тож наразі не можна говорити про будь-яке прискорення переходу на 12-річне навчання, оскільки освітній процес повинен бути послідовним і безперервним", - ідеться в повідомленні.

Крім того, перехід до 12-річної системи потребує значних фінансових ресурсів, а вони нині у бюджеті не передбачені.

"Освітні втрати, спричинені ковідом і повномасштабною війною, - це однозначно великий виклик для української системи освіти. МОН разом із низкою профільних експертів шукає різні варіанти для його подолання, однак прискорений перехід на 12-річну систему шкільної освіти нині не розглядається", - зазначили в МОН.

Нагадаємо, в 2017 році Верховна Рада ухвалила нову редакцію закону "Про освіту", яка передбачає введення 12-річного навчання в школі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: освіта, школа
В тему