24 Квітня 2023
Новини

Для ФСБ медведчук представляє дуже значну цінність - Буданов

Для ФСБ медведчук представляє дуже значну цінність - Буданов

Від кремля колишній депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук отримував значні гроші та досить ефективно працював в Україні.

Його планують використовувати і далі. Таку думку в інтерв'ю РБК-Україна висловив начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов.

"Він (Медведчук, - ред.) представляє дуже значну цінність для Федеральної служби безпеки, тому що ця людина працювала на них роками... На нього йшли кошти, і на ньому, і на його оточенні, під його контролем досить великі суми. Якщо ви думаєте, що хтось там цінує якісь людські якості, дружбу - це не так", - розповів він.

Буданов зазначив, що зараз Медведчук з'являється у російських пропагандистських медіа.

"Вони йдуть усіма можливими інструментами, з різних боків. Вони сподіваються, що десь щось спрацює. Це, до речі, теж нормальний підхід. Вони правильно діють. Треба пробувати з усіх напрямків. Десь хтось здобуде успіх",- сказав він.

Керівник ГУР також відзначив досить ефективну роботу Медведчука на кремль.

"Не можна сказати, що він погано працював тут. Це неправда. Він працював досить ефективно. Те, що він трохи більше ніж трохи собі залишав - це інше питання. Але результат був? Був. Те, що він не виявився зрештою таким вдалим, як вони сподівалися - на великий прошарок проросійського населення - це теж факт. Але сказати, що він був неефективним, не можна", - розповів Буданов.

Коментуючи інформацію, що росіяни планували використати Медведчука для своїх цілей в Україні на початку війни, Буданов зазначив: "Вони реально мали кілька варіантів відразу: завести сюди всіх тих, від кого ми позбулися, а далі по місцю вже розбиратися. На Медведчука вони досить сподівалися, тому що він був легітимним народним депутатом. На відміну від Януковича, який просто кричить, що він легітимний, Медведчук був легітимним насправді. Сівкович там велику роль відігравав, але він без статусу був".

Нагадаємо, Віктора Медведчука, який є кумом путіна, передали до росії в межах обміну військовополоненими. На Медведчука вдалося обміняти захисників Азовсталі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: віктор медведчук, війна з Росією, фсб
В тему

Останні матеріали