21 Квітня 2023
Новини

У Володимирі заборонили діяльність УПЦ МП на території Успенського собору та Миколаївської церкви

У Володимирі заборонили діяльність УПЦ МП на території Успенського собору та Миколаївської церкви

У Володимирі міськрада вирішила розірвати договори оренди із Володимир-Волинською єпархією УПЦ МП, Успенським собором та Миколаївською церквою.

Відповідне рішення прийняли депутати на позачерговій сесії міської ради 21 квітня, пише БУГ.

Враховуючи рішення Волинської обласної ради від 11 квітня за № 21/2 «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Волинської області», міська рада вирішила:

  • Припинити Свято-Успенському кафедральному собору Української Православної церкви право постійного користування земельними ділянками: площею 1,4 га для обслуговування культової спадщини за адресою м. Володимир вул. Соборна,25; площею 0,10 га кадастровий номер для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій за адресою м. Володимир вул. Соборна, 1.
  • Припинити управлінню Володимир-Волинської єпархії Української Православної церкви право постійного користування земельними ділянками площею 0,028 га кадастровий номер для обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд за адресою м. Володимир вул. Старицького 59/2; площею 0,064 га кадастровий номер 0710200000:01:003:2578 для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд за адресою м. Володимир вул. Івана Багряного, 36.
  • Припинити Свято-Миколаївській громаді Української православної церкви право постійного користування земельною ділянкою площею 0,2632 га. кадастровий номер для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій за адресою м. Володимир вул. Миколаївська, 20.

Зазначимо, що аналогічне рішення про заборону УПЦ МП прийняли 13 квітня у Володимирській райраді, 11 квітня на сесії Волинської обласної ради та Луцької районної ради.

19 квітня Нововолинська міська рада прийняла рішення заборонили діяльність УПЦ МП.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир-волинський, упц мп, Волинь
В тему