21 Квітня 2023
Новини

У Польщі впіймали перевізника нелегальних мігрантів: втікаючи, в'їхав у дерево

У Польщі впіймали перевізника нелегальних мігрантів: втікаючи, в'їхав у дерево

Чергового перевізника нелегальних мігрантів затримали в Польщі поблизу кордону з білоруссю.

Під час спроби втечі він з чотирма пасажирами потрапили в аварію. Про це повідомили прикордонники Підляського воєводства, пише "Європейська правда".

Інцидент стався ще ввечері 19 квітня. Патруль прикордонників із Біловежі дав команду зупинитися автомобілю Nissan Note. Водій натомість прискорився і спробував втекти, його почали наздоганяти.

За кілька кілометрів водій, поспішаючи, не впорався з керуванням на повороті і влетів у дерево. На місце викликали рятувальні служби, людей з автомобіля довелося визволяти за допомогою спецобладнання, усіх госпіталізували.

Як з’ясувалося, водій був громадянином Польщі, а його четверо пасажирів – сирійцями, яким вдалося непомітно перейти кордон з білорусі. 

Нагадаємо, з літа 2021 року режим лукашенка організував гібридну міграційну кризу на кордонах європейських сусідів білорусі, сприяючи прибуттю на кордон людей з Африки та Близького Сходу, які намагаються потрапити до ЄС. Країни Балтії і Польща вважають це помстою за жорстку позицію щодо репресій лукашенка проти білоруської опозиції і громадянського суспільства.

З зими 2021 року інтенсивність таких спроб суттєво знизилася, але проблема не зникла. Також регулярно виявляють осіб, які допомагають мігрантам продовжити подорож вглиб ЄС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: польща, білорусь
В тему

Останні матеріали