14 Квітня 2023
Новини

З України хотіли вивезти скрипку Страдіварі

З України хотіли вивезти скрипку Страдіварі

З України через Одеську митницю до Болгарії хотіли вивезти оригінальну скрипку Страдіварі без жодних дозвільних документів.

Про це інформують пресслужба Одеської митниці та пресслужба ДПСУ.

"Старовинну скрипку геніального майстра намагався вивезти громадянин України, який через пункт пропуску "Орлівка" слідував до Болгарії на автомобілі", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що чоловік хотів перетнути кордон через "зелений коридор", але на підставі оцінки та аналізу ризиків автомобіль перевели до "червоного коридору".

При перевірці у багажному відділенні авто, серед різноманітних пакунків та валіз, на самісінькому дні у картонній коробці виявили футляр зі скрипкою. На нижній деці музичного інструменту - напис "Antonius Stradiuarius cremonensis facibat annо 1742".

У футлярі знаходилися також смичок та набір струн, виготовлені за радянських часів. Жодних дозвільних документів на їх вивезення з України у громадянина не виявилося.

Відповідно, митники вилучили скрипку, смичок та набір струн. Їх цінність та вартість визначить експертиза, а подальшу долю – суд.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, одеса, митниця, болгарія, контрабанда
В тему