6 Квітня 2023
Новини

У Львові пацієнту сформували палець із частини ребра

У Львові пацієнту сформували палець із частини ребра
У Львові хірурги наново сформували палець руки молодому чоловікові. 

Для цього кістковий імплант для фаланги взяли із ребра пацієнта. Таку операцію виконали у лікарні святого Пантелеймона. Про це повідомило Перше медичне об’єднання Львова.

24-річний Назар звернувся до лікарів зі скаргами на нестерпний біль в області безіменного пальця лівої руки. Хлопець травмував кисть чотири роки тому, граючи у футбол. Він тривалий час не звертався по медичну допомогу, бо думав, що це просто забиття.

Назар відчував постійний біль та поколювання. А втім, він займався самолікуванням: застосовував зігрівальні мазі та стягувальні бинти. І тільки коли біль став нестерпним, хлопець звернувся до лікарів.

У нього виявили остеохондрому. Це доброякісна пухлина кістки. Лікарі вирішили, що потрібне негайне видалення. Операцію виконали у два етапи. Спочатку видалили новоутворення, а біоматеріал відправили на дослідження.

Далі лікарі взяли частину ребра пацієнта і сформували з неї імплант. Це зробили для того, щоб заповнити дефект кісткової порожнини, яка виникла після усунення пухлини — великий об’єм ураження кістки ставив під загрозу збереження самого пальця.

Операція з реконструкції фаланги минула успішно. Кістку закріпили спеціальною металоконструкцією, щоб вона зафіксувалась у правильному положенні.

Нині Назар приходить до лікарні на перев’язки. Через чотири тижні медики знімуть гіпс. Далі хлопця очікує ще приблизно пів року реабілітації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: львів, лікарня, Лікарі
В тему