6 Квітня 2023
Новини

У Брянській області нібито затримали українського пілота: його літак впав

У Брянській області нібито затримали українського пілота: його літак впав
ФСБ заявила, що в Брянській області 5 квітня прикордонники затримали пілота українського легкомоторного літака, який начебто зазнав аварії.

Про це пише державне агентство ТАСС.

У ФСБ заявляють, що літак «через невстановлені причини зазнав аварії» в районі населеного пункту Бутовськ Брянської області, а пілота — нібито громадянина України, який «намагався втекти на українську територію» — затримав російський прикордонний наряд.

У російській спецслужбі стверджують, що «стосовно іноземця проводиться розгляд», за результатами якого «ухвалять процесуальне рішення». Ми намагаємося отримати коментар Повітряних сил ЗСУ.

Telegram-канали Mash і Baza опублікували, як стверджується, фотографії затриманого чоловіка та пошкодженого літака, а також відео допиту.

Пропагандистські канали також публікують фотографії бронежилета й автомата, який нібито був у легкому літаку українського виробництва А-22. В рф стверджують, що він летів у бік нафтопроводу «Дружба». Mash пише, що цей самий літак уже залітав у Брянську область і «скинув бомбу на вежу зв'язку».

Сам чоловік на відео каже, що не літав від початку війни, а його завданням під час цього польоту було фотографувати. Він летів за іншим пілотом, але сів через проблеми з гвинтом. Каже, що не знав, що опинився на території рф, оскільки його планшет вийшов з ладу.

На відео чоловік відрекомендувався Олександром Морозовим. Видання «Агентство» пише, що це його справжнє ім'я, і у 2018 році про Морозова знімало матеріал «Настоящее Время». Олександр Морозов — цивільний пілот, який вирішив навчитися літати у 50 років. Наприкінці нульових він купив собі маленький літак, а потім разом із волонтерами побудував аеродром у Харківській області. Він займався цивільною санітарною авіацією.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, літак, фсб
В тему