4 Квітня 2023
Новини

На Волині за вбивство двох добровольців судитимуть військового

На Волині за вбивство двох добровольців судитимуть військового

Справу щодо сержанта, який у стані алкогольного сп’яніння вбив двох військових – батька і сина, які спали у бліндажі однієї з військових частин на Волині, - скерували до суду.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Інцидент трапився вночі 16 січня 2023 року. За версією слідства, молодший сержант у стані алкогольного сп’яніння увійшов до бліндажа, де ночували військовослужбовці, та понад 10 разів вистрілив із ручного кулемета у одного солдата та ще декілька разів – у іншого. Внаслідок пострілів батько та син, 48-річний Михайло Куцик і 26-річний Олександр Куцик із Ковеля, загинули на місці. У прокуратурі зазначають, що сержант мав довготривалі особисті неприязні взаємини із загиблими, які служили у одній військовій частині.

Відомо, що до війни Михайло Куцик був приватним підприємцем, захоплювався автомобілями. Олександр Куцик служив у одній з бригад ТРО. З 2016 по 2021 рік служив за контрактом, був учасником бойових дій, воював під Краматорськом. Батько і син воювали з другого дня повномасштабного вторгнення й пішли на війну добровольцями, хоча Олександр Куцик за станом здоров’я міг лишатися вдома.

У вівторок, 4 квітня, військова прокуратура повідомила, що за фактом умисного вбивства за п. 1 ч. 2 ст.115 ККУ Волинська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до Ратнівського районного суду обвинувальний акт. За вчинене йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, вбивство, війна з Росією, суд
В тему

Останні матеріали