2 Квітня 2023
Новини

Домашні методи допоможуть дізнатися, чи свіже яйце

Домашні методи допоможуть дізнатися, чи свіже яйце

Зберігати яйця можна за кімнатної температури до 7 днів, в холодильнику - до 45-ти. Перевірити, чи можна використовувати яйця чи потрібно їх вже викидати, можна різними способами.

Визначити свіжість яєць можна за зовнішнім виглядом, для цього його потрібно розбити. Свіжі яйця тримають форму, білок не розповзається, тримається навколо жовтка. Жовток світло-жовтого кольору має форму пів сфери. Чим "старше" яйце, тим воно темніше, з часом білок синіє, в ньому проявляються частинки червоного або коричневого кольору.

Як визначити свіжість яєць

Зорієнтуватися за запахом. Навіть не розбите тухле яйце має характерний неприємний запах.

Подивитися яйце на світло. Якщо на світлі через шкаралупу яйця проступають темні плями - його можна викидати.

Покрутити яйце на рівній поверхні - протухле обернеться довкола своєї осі більше разів, ніж свіже.

Піднести яйце до вуха і потрусити. Якщо всередині щось бовтається - яйце не дуже свіже, а якщо хлюпається, булькає - не придатне для споживання.

Покласти яйце до горнятка з холодною водою. Свіже яйце повинно опуститися на дно і лягти на бік. Якщо потоне і зафіксується вертикально - не першої свіжості, але ще придатне для споживання. А от якщо яйце спливло, без жалю викидайте його.

Нарешті зверніть увагу на дату терміну придатності яєць на пакуванні. Іноді яйця можна використовувати протягом деякого часу після закінчення терміну придатності, якщо вони зберігалися в правильних умовах, але перед цим потрібно перевірити їх наведеними вище способами. Яйця, термін придатності яких закінчився, деякий час можуть бути використані, але за умов ретельного приготування та дотримання відповідної температури приготування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, їжа
В тему