29 Березня 2023
Новини

У Пентагоні назвали критичну необхідність українців на полі бою

У Пентагоні назвали критичну необхідність українців на полі бою

В Україні F16 "на цій стадії війни" не допоможуть, як зазначив очільник Міноборони США Ллойд Остін, наразі країні найбільш потрібні протиповітряна оборона, зброя великої дальності та бронетехніка.

Про це Остін зазначив під час слухань в сенатському Комітеті з питань збройних сил, пише УП.

"Зараз головна потреба українців – це протиповітряна оборона. Це критична необхідність на полі бою. Їм також потрібна зброя великої дальності та бронетехніка. І ми надаємо їм значний пакет таких можливостей. Ми також навчаємо їх та гарантуємо забезпечення наданого озброєння.

Щодо винищувачів F16, якщо таке рішення ухвалять, то для забезпечення цих можливостей знадобиться приблизно 18 місяців. Але це не допоможе українцям на цій стадії війни.

Чи можуть українці отримати винищувачі у майбутньому? Ми всі віримо, що так. Потенційно це можуть бути або F16, або інші літаки четвертого покоління.

Тож ми продовжимо працювати з нашими партнерами, щоб переконатися, що Україна має саме те, що їй потрібно", - зазначив Остін.

Нагадаємо, Остін вважає, що Україна за рахунок значного виснаження російських сил і західної зброї має "дуже хороші шанси" здійснити успішний контрнаступ навесні 2023 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сша, війна з Росією, зброя
В тему