29 Березня 2023
Новини

Візит Зеленського на Сумщину: президент розповів подробиці

Візит Зеленського на Сумщину: президент розповів подробиці

Володимир Зеленський 28 березня був в Охтирці, Тростянці, Сумах, на позиціях наших прикордонників.

Там президент провів нараду з головою прикордонної служби та іншими чиновниками, вони обговорили посилення оборони кордонів північних областей. Про це голова держави повідомляє у відеозверненні, - пише Слово і Діло.

«Повернувся з нашої Сумщини. Сьогодні був в Охтирці, у Тростянці, у Сумах, на позиціях наших прикордонників. Враження – особливі. Регіон – поруч із ворогом. Загроза – постійна. Обстріли нашого прикордоння постійні. Але життя, наші люди очевидно сильніші за будь-які страхи. Відновлення триває, бізнес поступово повертається, люди відбудовують життя. Мав честь передати Охтирці спеціальну відзнаку міста-героя. Міста, яке своїм опором допомогло врятувати Східну й Центральну Україну. Привітав Тростянець із річницею звільнення від окупанта», - зазначив він.

Згідно з його словами, він провів нараду з представниками місцевої влади й Сумщини, і Чернігівщини. Він пообіцяв питання, які потребують розв’язання, будуть розв’язані.

«Провів нараду з командувачами, які відповідають безпосередньо за захист Сумщини й Чернігівщини. Особлива розмова – з головою прикордонної служби. Про захист Сумщини та інших наших областей, про посилення прикордонників, які разом з усіма силами оборони воюють на передовій», - заявив президент.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Хочу сьогодні відзначити наших воїнів Луганського, Краматорського та Донецького прикордонних загонів, які результативно нищать ворога на Бахмутському, на Лиманському, на Авдіївському напрямках. Дякую окремо мінометним розрахункам і аеророзвідці наших прикордонних підрозділів на Донецьких напрямках.

  • Звичайно, дякую Сумському прикордонному загону. Саме їх сьогодні відвідав, мав честь поспілкуватися, підтримати. Міцні позиції по всьому кордону з державою-терористом – це наслідок міцності конкретних наших людей, які готові будь-якої миті захищати кордон.

  • Сьогодні є рішення Франції – парламенту Франції, який визнав Голодомор геноцидом українського народу. Я дякую за цей принциповий і справедливий крок, за поширення історичної правди на ще одну європейську державу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, суми, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали