29 Березня 2023
Новини

У Франківську віряни УПЦ МП не пускали в храм ПЦУ: в бій пішов газ

У Франківську віряни УПЦ МП не пускали в храм ПЦУ: в бій пішов газ

В Івано-Франківську віряни УПЦ МП заварили ворота та розпилили сльозогінний газ, аби в храм не зайшли священнослужителі ПЦУ.

Хоча церква тепер офіційно належить Православній церкві. Про це повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, Суспільне та Бліц-інфо.

"Сьогодні у храмі на вул. Довженка відбулася перша служба Православної церкви України – провели молебень за перемогу України. Це був останній храм в Івано-Франківську, який належав до УПЦ Московського патріархату. На жаль, сьогодні зустріли спротив, стояли люди на вході та не пускали священнослужителів ПЦУ в приміщення, у храмі розпилили газ. А напередодні невідомі заварили ворота до храму. Проте священники ПЦУ потрапили всередину і провели молебень. Помітно, що поменшало ікон", - зазначив Марцінків.

"Суспільне" повідомляє, що біля храму було кілька сотень людей і між вірянами УПЦ МП та ПЦУ сталася сутичка. 

За інформацією "Бліц-інфо", коли заварені ворота вдалося відкрити за допомогою спецінструменту, вхід до церкви загородили парафіянки московського патріархату разом зі своїм священником – були взаємні звинувачення та штовханина.

Люди скандували "Геть московського попа!", "путінські провокаторки!". На місці працювала поліція діалогу. 

Крім того, видання повідомляє, що священики Православної церкви запропонували спільно відслужити у храмі молитву за загиблими українськими воїнами, однак представники МП відмовилися. 

Мер міста Руслан Марцінків наголосив, що храм є власністю громади Православної церкви України. За його словами, раніше "певні люди" пробували захопити цей храм, але тепер всі правові документи дають право на служіння тут Православній церкві України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, івано-франківськ, упц мп, релігія, церква, Відео T1.ua
В тему