27 Березня 2023
Новини

У Європі українські біженці чимраз більше стикаються із сексуальною експлуатацією

У Європі українські біженці чимраз більше стикаються із сексуальною експлуатацією
Українські біженці дедалі частіше наражаються на сексуальну експлуатацію і стають жертвами сексуалізованого насильства в європейських країнах.

Дослідники виявили зростання в Європі інтересу до порнографічних матеріалів, на яких зображені нібито українці. Про це йдеться в дослідженні компанії Thomson Reuters, проведеному спільно з Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), пише hromadske з посиланням на The Guardian.

Дослідники проаналізували глобальний пошуковий трафік за період із 24 лютого 2022 року і виявили підвищення інтересу до порнографії за участю українських біженців. Це, на думку дослідників, означає, що українські жінки та діти, які виїхали за кордон, стикаються з підвищеним ризиком стати жертвами як організаторів секс-трафіку в країнах Європи, так і виробників онлайн-порнографії.

Згідно з аналізом, за останні шість місяців різко зросла кількість переглядів порнографічних відео, на яких нібито зображені українські біженці. Зокрема, 13 відеороликів, на яких, як стверджується, зображені українські біженці, набрали 275 тисяч переглядів. У пошукових запитах формулювання «українське порно» (Ukrainian porn) від початку повномасштабного вторгнення росії трапляється стабільно частіше, ніж до 24 лютого 2022-го.

Спецпредставник ОБСЄ Валіант Річі наголосив, що дослідники виявили прямі докази спроб залучити людей до секс-трафіку в чатах українських біженців та збільшення масштабів онлайн-реклами секс-послуг, що нібито надаються українками.

«Високий попит чоловіків на сексуальний доступ до українських жінок і дівчат створює величезний стимул для торговців людьми вербувати вразливих людей, щоб задовольнити цей попит і отримати від цього прибуток», — зазначив він.

В Україні є Telegram-бот «Залишайся в безпеці», у якому можна дізнатися, як не стати жертвою торгівлі людьми, безпечно працевлаштуватися в Україні та за кордоном, розпізнати потенційних зловмисників, а також до кого звернутися по допомогу.

Зокрема, можна звертатися на національну безоплатну гарячу лінію з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 527 або 0800-505-501. Також можна телефонувати 102 або на державну гарячу лінію з питань протидії торгівлі людьми: 15-47.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: українці, війна з Росією, Світ
В тему

Останні матеріали