26 Березня 2023
Новини

Кіт Степан повернувся в Харків на Салтівку, яку майже зруйнували окупанти

Кіт Степан повернувся в Харків на Салтівку, яку майже зруйнували окупанти

Найвідоміший пухнастий блогер з України – кіт Степан – після повномасштабного вторгнення покинув рідний Харків, оскільки залишатися там було вкрай небезпечно. Тим більше, зірка соцмереж жив на Північній Салтівці – районі, який найбільше постраждав від рук окупантів.

І ось нарешті, у березні 2023 року, кіт, його хазяйка Анна, а також нова подруга з Ніцци – кішка Стефанія – остаточно повернулися додому.

Повернення на малу батьківщину було поетапним: спочатку Анна зі Степаном та Стефанією приїхала із Франції до Львова, де вони залишалися кілька місяців, а потім перебралися додому. Українка розповідає, що улюбленці дорогу перенесли добре. Знімки з квартири на Салтівці з'явилися на сторінці кота Степана в Instagram, де за ним стежить понад 1,3 млн людей.

"Степан буквально стрибав від радості, коли опинився вдома. Відпочиває та спить на своїх улюблених місцях, постійно грає разом із новою подружкою Стефанією", – розповіла в інтерв'ю "Суспільному" хазяйка чотирилапого блогера.

Стефанію, як розповіла Анна, привезли із Ніцци. Вона молодша за Степана – їй ще немає року.

Повернення кота-блогера до рідного міста стало для багатьох харків'ян та українців загалом своєрідним символом миру та безтурботності, яких так не вистачає воєнному Харкову.

У соцмережах під знімками кота з його квартири на Салтівці шанувальники з усього світу нагадують, щоб Степан та його "родина" берегли себе, а також, звичайно, вітають із довгоочікуваним поверненням додому. Харків'яни, які досі змушені залишатися далеко від рідного міста, сподіваються, що скоро зможуть повторити за пухнастою зіркою Instagram.

"Уособлення мирного Харкова – це наш Степан", "Улюблений Харків'янин", "Будь ласка, тільки будьте обережні", "Як би там не було, а вдома найкраще. Швидше б уже ця проклята війна закінчилася і всі мої друзі, хвостики, були вдома", "З поверненням! Але період ви, звичайно, обрали не найвдаліший... Активність зросла, ракети літають. Бережіть себе", – залишають під знімками підписники.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, харків, війна з Росією, тварини
В тему