26 Березня 2023
Новини

Звідки рф запускає «шахіди» по Україні: що задумали у кремлі

Звідки рф запускає «шахіди» по Україні: що задумали у кремлі

З початку березня Росія  атакувала Україну понад 70 іранськими дронами-камікадзе. Війська держави-агресора почали запускати їх з нових напрямків: з Краснодарського краю та Брянської області.

Це дозволяє Росії атакувати більшу кількість українських регіонів та розтягувати українську систему протиповітряної оборони. Про це заявили у Міністерстві оборони Великої Британії.

За даними британського оборонного відомства, з початку березня війська РФ атакували Україну щонайменше 71 іранським дроном-камікадзе серії Shahed, вони вражали цілі на всій території держави. Після двотижневої паузи у використанні цих безпілотників у другій половині лютого держава-агресор вочевидь почала отримувати ці дрони-камікадзе невеликими партіями.

Водночас Росія дещо змінила тактику атак за допомогою Shahed.

"Росія, ймовірно, запускає Shahed з двох напрямків: з Краснодарського краю Росії на сході та з Брянської області на північному сході. Це дозволяє Росії гнучко націлюватися на широкий сектор України та зменшує час польоту до цілей на півночі України. Імовірно, це також буде подальша спроба розтягнути українську ППО", – констатували у Міноборони Британії.

Нагадаємо, напередодні у британській розвідці заявили, що  наступ РФ на Бахмут захлинувся, насамперед це пов'язано з тим, що сили окупантів дуже виснажені.

Водночас далася взнаки й напруженість  між міністерством оборони Росії та ПВК "Вагнер", які воюють у цьому секторі.

Нині держава-агресор змістила оперативний фокус з Бахмута на Авдіївку на Донеччині і на напрямок Кремінна - Сватове на Луганщині. Там ключовою ціллю є стабілізація лінії фронту. Відтак, Росія концентруватиметься на обороні після провального "великого наступу", який вона намагалася провести з січня поточного року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією
В тему