24 Березня 2023
Новини

У спортзалі Франківська повісили табличку для «осіб з нетрадиційною сексуальною орієнтацією»

У спортзалі Франківська повісили табличку для «осіб з нетрадиційною сексуальною орієнтацією»
У спортзалі Івано-Франківська розмістили табличку, на якій пише, що спортивний інвентар «дозволяється не прибирати вагітним жінкам, а також особам з нетрадиційною сексуальною орієнтацією».

«КиївПрайд» відреагував. Про це йдеться у дописі громадської організації у Facebook. Там зазначили, що на табличку звернула увагу їхня підписниця, яка попросила працівників зняти її, однак спортзал відмовився.

«Ми не бачимо у нашій табличці нічого принизливого… До того ж у своєму клубі ми самі встановлюємо правила», — йдеться у відповіді спортзалу.

У «КиївПрайді» зазначили, що текст на табличці містить гомофобну риторику.

«Сам вираз "нетрадиційна сексуальна орієнтація" є гомофобним, бо гомосексуальність цілком традиційна сексуальність. По-друге, тут гомосексуальних людей порівнюють з вагітними жінками, підіграючи стереотипу про фемінність, а отже слабкість геїв. Це гомофобна риторика», — кажуть в організації.

Там додали, що гомофобія може призводити до відчуття соціальної відокремленості, стресу та дискомфорту, що може вплинути на психічне здоров'я. Крім того, гомофобія може призвести до насильства та наруги над людьми на основі їхньої сексуальності або гендерної ідентичності.

«Аргумент "наш простір — наші правила" не працює, бо законодавство країни вище, ніж внутрішні розпорядки бізнесів. Україна — країна, яка рухається до ЄС, центруючи права людини й свободи своїх громадян. Залишімо гомофобію росії», — йдеться у повідомленні «КиївПрайду». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: івано-франківськ, лгбт-спільнота, спорт
В тему