23 Березня 2023
Новини

Загибель військового на кордоні з білоруссю: що відомо про хід розслідування

Загибель військового на кордоні з білоруссю: що відомо про хід розслідування
У межах кримінальної справи про порушення правил несення бойового чергування розслідують загибель бійця тероборони на Волині.

Про це Держбюро розслідувань повідомило у відповідь на запит hromadske.

Слідство наразі встановило, що інцидент стався 25 лютого приблизно о 02:00 поблизу села Тур Ковельського району Волинської області.

«Військовослужбовці за командою командира відкрили вогонь на ураження після повідомлення про появу невідомих осіб поблизу лінії кордону України з білоруссю», — зазначив директор територіального управління ДБР у Львові Руслан Ляшко.

Унаслідок цього поранили одного з військових, який під час транспортування помер. У ДБР зазначили, що вже допитали всіх свідків, розслідування триває. Наразі призначені експертизи, результати яких допоможуть установити обставини події.

Крім того, з початку повномасштабного вторгнення росії це єдине кримінальне провадження у львівському управлінні ДБР щодо порушення правил несення бойового чергування. Більше деталей щодо розслідування загибелі бійця у Бюро не розголошують, посилаючись на таємницю слідства.

«Інша інформація містить таємницю досудового розслідування, і з метою забезпечення інтересів слідства доступ до такої інформації є обмеженим», — йдеться у відповіді.

Нагадаємо, 26 лютого стало відомо, що на українсько-білоруському кордоні під час виконання бойового завдання загинув 33-річний боєць тероборони Волині Сергій Панасюк. Розпочалося розслідування. У Нацполіції Волинської області заявили, що «точно відомо, що постріли здійснювались не з боку білорусі».

«Українська правда» 6 березня повідомила, що до неї звернулися родичі загиблого та заявили, що підрозділ, у якому служив Панасюк, раптово перевели під Бахмут. Рідні запідозрили, що це пов'язано з бажанням приховати справжні обставини смерті бійця.

Водночас у Північному об’єднаному пресцентрі ЗСУ повідомили, що військову частину, в якій служив Сергій Панасюк, передислокували на схід планово, і це переміщення не пов'язано з інцидентом поблизу кордону.

Сергій Панасюк брав участь у війні на Донбасі, а після початку повномасштабного вторгнення вступив до лав тероборони. Він був командиром стрілецького взводу. У нього залишилися донька та син.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, війна з Росією, дбр, кримінал
В тему