22 Березня 2023
Новини

росіяни заявили про атаку дронів на бухту в Севастополі

росіяни заявили про атаку дронів на бухту в Севастополі
Фото ілюстративне
Про ранкову атаку надводних дронів на місто Севастополь у захопленому Криму заявили окупанти.

Про це повідомив окупаційний «губернатор» Севастополя Михайло Розвожаєв. 

За його словами, знищили три дрони, які намагалися потрапити у бухту. 

«Моряки по них вели вогонь зі стрілецької зброї. Також відпрацювала ППО по повітряній цілі», — зазначив окупант.

Також переконує, що воєнні кораблі не постраждали, але від вибухів у будівлях поруч вибило вікна. Першими про вибухи повідомляли місцеві Telegram-канали. А після вибухів канали почали повідомляти про те, що декілька кримських радіостанцій зламали, оскільки там пролунали попередження про можливу загрозу. Радять підготувати тривожну валізку, а також уникати об'єктів інфраструктури.

Окупаційна влада звинувачує Україну в інформаційній атаці та переконує, що інформація про небезпеку неправдива.

До слова, окупаційна влада тимчасово захопленого Криму ввечері 20 березня заявила про атаку безпілотників у місті Джанкой на півночі півострова, у якій звинуватили Україну. У відповідь там ввели режим надзвичайної ситуації муніципального рівня.

Головне управління розвідки Міноборони України писало, що вибух у Джанкої знищив російські крилаті ракети «Калібр НК» під час їхнього транспортування залізницею. Це ракети, призначені для пусків із надводних кораблів російського Чорноморського флоту. Дальність ураження такої зброї — понад 2500 кілометрів по наземних цілях та 375 кілометрів по морських. окупаційна адміністрація про ракети не згадує.

Керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що нещодавні вибухи в окупованому Джанкої — це сигнал загарбникам, що з Криму треба виїжджати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, крим
В тему