22 Березня 2023
Новини

Біля Бахмута знищили групу окупантів разом зі складом

Біля Бахмута знищили групу окупантів разом зі складом
Три групи російських окупантів неподалік одного зі складів боєприпасів виявили Сил спеціальних операцій ЗСУ в районі Бахмута Донецької області.

Прицільним ударом знищили одну з груп разом із складом. Про це повідомило командування ССО ЗСУ 21 березня у Facebook.

Командування розповіло, що бійці під час ведення спеціальної розвідки у районі Бахмута шляхом спостереження виявили 3 групи противника по 10-13 солдатів у кожній. Вони скупчилися поблизу одного з будинків, який окупанти використовували як склад боєкомплекту.

Сили спецоперацій кажуть, що завдяки злагодженій роботі операторів ССО разом з підрозділами Сил оборони вдалося знищити 1 групу противника та склад боєприпасів. Інші 2 групи висунулися для подальшої спроби штурму українських позицій.

До слова, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповідав, що в районі Бахмута головною штурмовою силою окупантів залишається ПВК «Вагнер». «Вагнерівці» 8 місяців були гарматним м’ясом, однак їх посилюють підрозділами повітряно-десантних і механізованих військ армії рф.

Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський заявив, що актуальність утримання Бахмута лише зростає, адже оборона міста дозволяє підготувати резерви. Він додав, що в разі захоплення Бахмута в росіян «будуть розв'язані руки» і вони зможуть розпочати «широкомасштабний наступ із застосуванням армійських і десантних частин на бойовій техніці».

14 березня на засіданні Ставки верховного головнокомандувача вище військово-політичне керівництво України спільно виступило за подальше утримання Бахмута.

Американський інститут вивчення війни (ISW) 15 березня припустив, що темп російських операцій уздовж всієї лінії фронту в Україні знизився, а наступ ПВК «Вагнер» на Бахмут, вочевидь, наближається до кульмінації. Тому українські сили, ймовірно, мають більше можливостей відновити ініціативу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією
В тему