22 Березня 2023
Новини

У білорусі інсценували вбивство «іноземного терориста»: чому

У білорусі інсценували вбивство «іноземного терориста»: чому
Спецслужби білорусі насправді інсценували вбивство іноземця, який «чинив збройний опір» під час «спецоперації».

Про це йдеться в Telegram-каналі білоруської ініціативи BYPOL, яку створили колишні співробітники силових структур для протидії білоруській владі.

Про вбивство іноземця у місто Гродно Комітет державної безпеки білорусі заявив 19 березня. В КДБ казали, що під час проведення «антитерористичної» операції він «чинив збройний опір».

А вже 21 березня пропагандистські ЗМІ розповсюдили фото та відео, на яких зафіксовано момент спостереження за нібито громадянином росії Олексієм Ломакіним, а також кадри штурму його місця проживання та фотографія його паспорта.

«У ході розповіді було зазначено, що паспорт громадянина росії є підробленим. Зауважимо, що ця інформація є єдиною правдою, сказаною поплічниками диктатора», — пише BYPOL.

Активісти BYPOL отримали від учасників «Плану "Перамога"» оперативну інформацію про те, що жодного терориста не існувало, а зазначені заходи з боку КДБ є інсценованими.

За даними ініціативи, роль людини, яка нібито застосувала бойову гранату і загинула під час штурму, зіграв чинний співробітник КДБ Олексій Захаров, уродженець Вітебської області.

«Інсценування було проведено напередодні Дня волі 25 березня з метою залякування білорусів, які продовжують боротися з режимом, а також підняття авторитету так званого КДБ перед диктатором», — вважають у BYPOL.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь
В тему