10 Березня 2023
Новини

Знищення «Мрії»: екскерівникам ДП «Антонов» повідомили про підозру

Знищення «Мрії»: екскерівникам ДП «Антонов» повідомили про підозру

Колишнім гендиректору ДП "Антонов", т.в.о. заступника гендиректора, а також заступнику директора з авіаційної безпеки СБУ повідомила про підозру в перешкоджанні законній діяльності ЗСУ.

Це призвело до захоплення Гостомельського аеродрому та знищення літака АН-225 "Мрія", - інформують пресслужби СБУ та ОГП. За даними джерел УП у правоохоронних органах, мова йде про колишнього директора Сергія Бичкова, колишнього заступник директора Михайла Харченка, та колишнього начальника з авіабезпеки Олександра Нетьосова.

 "За матеріалами слідства, напередодні повномасштабного вторгнення чиновники не допустили військовослужбовців Національної гвардії України на територію Гостомельського аеропорту для підготовки до його захисту", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що такі злочинні дії призвели до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому, навколишніх населених пунктів і знищення "Мрії". За даними слідства, упродовж січня - лютого 2022 року Національну гвардію поінформували щодо можливої ескалації військового конфлікту зі сторони росії на території України.

На виконання розпорядження Генштабу ЗСУ Нацгвардія мала організувати заходи з посилення охорони та оборони окремих об’єктів, у тому числі аеродрому.

"Ми ведемо об’єктивне розслідування цієї справи. Ті, хто фактично допоміг ворогу знищити один із символів України, мають понести заслужене покарання. І СБУ зробить для цього усе необхідне. А новий літак наша держава обов’язково побудує, бо "Мрію", як і Україну, неможливо зруйнувати", - зазначив голова СБУ Василь Малюк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, сбу, авіація, арешт
В тему

Останні матеріали