6 Березня 2023
Новини

У Ковелі запрацювало соціальне таксі

У Ковелі запрацювало соціальне таксі

У Ковельській громаді для людей, які з різних причин не можуть їздити громадським транспортом, запрацювало соціальне таксі.

Про це Суспільному розповіла керівниця місцевого терцентру соціального обслуговування Світлана Смітюх. Автівку Ковельській міській раді передали волиняни, які зараз проживають в Іспанії.

На соціальному таксі люди, які мають порушення опорно-рухового апарату, можуть дістатися до медичних закладів, пенсійного фонду чи інші організації та установи. Щоб скористатися послугами таксі, людина має укласти договір із терцентром і заздалегідь повідомити соцпрацівників про необхідність поїздки.

"Послугою може скористатися особа чотири рази на місяць. Дає підтверджуючі документи, вказує звідки та куди, при наявності супроводжуючого супроводжує або наш працівник або хтось із рідних", – говорить керівниця терцентру.

Ковельчанка Ірина Янко із 19-річною дочкою Дариною послугами таксі скористалися вперше. Дівчина просила відвезти її на змагання з боча.

За Дариною та її батьками приїхав водій Юрій Шумік. Як розповів чоловік, в терцентрі він працює 15 років. Це – його другий рейс на соціальному таксі.

"Перший виїзд був на тому тижні. Дитина хвора на ДЦП, возили до стоматполіклініки. Там її оперували, давали укол, вона спала і до п'яти годин і потім ми завезли назад", – каже водій.

Зі слів водія, у бусі є обладнаний пандус, внутрішнє освітлення та автономне опалення. Також транспорт обладнаний ременями, котрі фіксують крісло. Змагання з боча, на які приїхала Дарина, відбувалися в місцевій спортшколі. Потрапити туди дівчині було важко через відсутність пандусів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ковель, Волинь, Відео T1.ua
В тему