26 Лютого 2023
Новини

Ексфутболіст-зрадник з Луцька Анатолій Тимощук колись захищав українську мову

Ексфутболіст-зрадник з Луцька Анатолій Тимощук колись захищав українську мову

Відомий ексфутболіст з Луцька Анатолій Тимощук  одного разу «присадив» партнера по збірній, який зневажливо поставився до української мови.

Про це розповів колишній прессекретар збірної України Ігор Мірошниченко.

Інцидент виник між колишніми гравцями збірної України Анатолієм Тимощуком та Андрієм Вороніном. Лучанину не сподобалось ставлення нападника національної команди до української мови.

«Тимощук свого часу бадьоро сповідував та захищав українське. В ближчих колах і не могли припустити, що колишній капітан збірної України зможе так нахабно змовчати в той момент, коли на території нашої держави росіяни коять такі злочини. Історію про патріотичну позицію Тимощука, який поставив на місце Вороніна», - розповів колишній прессекретар «синьо-жовтих» Ігор Мірошниченко.

«Ви знаєте, Воронін, він як «адєсіт», потриндіти язиком любить. І якось він мені в літаку каже: «А шо ти, це, по українски? Не можеш по нормальному?». Я його питаю: «Що значить по нормальному?». І щоб ви розуміли, Вороніну в той момент заперечив, як би ви думали, хто? Так, Тимощук. Він сказав: «Так ти ж в збірній України граєш!». Це була така показова історія, після якої я б ніколи не повірив, що Тимощук може бути зрадником. І ось він тоді «присадив» Вороніна, і той більше нічого не говорив. Мені було байдуже, що там розказує Воронін, для мене питання мови було принциповим. Безглуздо бути прессекретарем збірної України з футболу і говорити російською мовою»,– говорить Мірошниченко.

Також колишній прессекретар збірної додав, що Тимощук його розчарував, але, ще більше здивував.

«Тому така позиція Тимощука з початку відкритої агресії Росії проти України стала неприємною несподіванкою. Але бачите, люди якраз пізнаються у таких важких ситуаціях. Він обрав гроші і ганьбу. Гроші не принесуть йому радості, а ганьба залишиться з ним назавжди.

Він заплямував себе, свою родину і тавро зрадника – це найгірше, що може бути. Я думаю, що він точно не спить спокійно. Впевнений, що гроші, які він обрав, не принесуть йому щастя в житті», - підсумував Мірошниченко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Таблоїд, футбол, українська мова
В тему