20 Лютого 2023
Новини

Виступ Байдена в Києві: що він сказав

Виступ Байдена в Києві: що він сказав
Під час свого візиту до Києва 20 лютого президент США Джо Байден виступив на брифінгу.

Брифінг Байдена транслювало Sky News, - пише hromadske.

Зокрема під час виступу президент США анонсував новий пакет допомоги, який включатиме артилерійські боєприпаси, протитанкові системи та радари повітряного спостереження, щоб допомогти захистити Україну від повітряних ударів.

«Будь-які системи радарів повітряного спостереження захистять український народ від повітряного бомбардування», — заявив він.

І зазначив, що США разом із партнерами вже поставили Україні 700 танків, тисячі одиниць бронетехніки, тисячу артилерійських систем, приблизно два мільйони одиниць амуніції. А ще зазначив, що незабаром США оголосять про додаткові санкції проти компаній, які намагаються уникнути санкцій і підтримують російську війну. За словами Байдена, це рішення має двопартійну підтримку в Конгресі.

Також, за словами президента США, Україні очікують «складні дні, тижні та роки», а ціна, яку вже довелося понести Україні, була надзвичайно високою.

«Метою росії було стерти Україну з карти світу. Завойовницька війна путіна провалюється. російська армія втратила половину колись окупованої території», — наголосив він.

А ще Байден зазначив, що російська економіка зараз є «глухим куточком», ізольованою. Президент США переконує, що путін вважав Україну слабкою.

«Президенте [Володимир Зеленський], я сказав вам на початку, що він розраховує на те, що ми не будемо об’єднуватися… Він розраховує на те, що ми не зможемо залучити інших на бік України», — зазначив він, додавши, що путін помилився.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сша, Джо Байден, війна з Росією
В тему